Maantieteen projektiharjoitustyökurssi #MalminLumo kehitti tilapäiskäyttökonsepteja Malmin lentokentän alueelle

Maantieteen projektiharjoitustyökurssi #MalminLumo kehitti tilapäiskäyttökonsepteja Malmin lentokentän alueelle

Helsingin yliopiston Maantieteen projektiharjoituskurssi järjestettiin keväällä 2019 #MalminLumo -innovaatiokilpailuna yhteistyössä Helsingin kaupungin kaupunkiympäristön toimialan kanssa. Kilpailussa haettiin uusia tilapäiskäyttöideoita Malmin lentokentän alueelle. Neljän geotieteiden ja maantieteen osaston opiskelijaryhmän tavoitteena oli kehittää ekososiaalisesti kestäviä, resurssitehokkaita alueen yhdyskuntasuunnitteluun, luontoon ja ympäristöön, palveluihin tai teknologiaan liittyviä tilapäiskäyttökonsepteja sekä alueen identiteetin ja imagon kehittämiseen liittyviä ideoita Helsinki-Malmin lentokenttäalueelle vuosille 2020-2030.

Kilpailutöitä kommentoivat Helsingin keskustakirjasto Oodissa järjestetyssä seminaarissa 2.5.2019 projektinjohtaja Kimmo Kuisma, tiimipäällikkö Kaisa Jama ja arkkitehti Tuomo Näränen Helsingin kaupungilta. Alla olevista linkeistä löytyvät opiskelijaryhmien laatimat posterit ja kilpailutöiden raportit.

Rikasta Malmia (Posteri)
Rikasta Malmia (Raportti)

Longinniitty (Posteri)
Longinniitty (Raportti)

Kiitorata vihreään ja yhteisölliseen elämään (Posteri)
Kiitorata vihreään ja yhteisölliseen elämään (Raportti)

Malmin Siipi (Posteri)
Malmin Siipi (Raportti)

Kuvat: Rami Ratvio

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *