Urban Art Experience – katutaidetapahtuma

Ideointiryhmämme päätyi kehittämään ideaa katutaidegalleriasta, jossa myös kävijöillä olisi mahdollisuus osallistua tilan luomiseen. Emme halunneet luoda vain väliaikaista taidegalleriaa passiiviselle yleisölle, vaan moniulotteisen taidekokemuksen, jossa kävijät pääsisivät muotoilemaan tilaa ja sen tunnelmaa aktiivisen osallistumisen kautta. Inspiraationamme toimi esimerkiksi Roska-baari, jossa asiakkaat saavat tussata seiniä mielensä mukaan.

 

“Urban Art Experience” -tapahtumamme lähtökohtana oli ajatus katutaidegalleriasta. Konttorisalin seinät olisivat katosta lattiaan täynnä katutaidetta ja graffiteja. Lisäksi tilassa olisi erikseen varattu seinätilaa, johon tapahtumaan osallistuvat voisivat käydä piirtämässä tai maalaamassa. Haluaisimme tapahtumaan erilaisia katutaidetyöpajoja, kuten tägäystyöpajan ja mahdollisesti sisäpihalle graffitityöpajan. Pohdimme myös erilaisia katutanssiesityksiä ja -työpajoja, jotka lyhyen haastatteluaineiston pohjalta olivat erityisesti nuorten toivelistoilla.

 

Konseptimme tarkoitus on ennen kaikkea profiloida vantaalaisia, paikallisia kulttuuriarvoja luovalla tavalla. Juuri katutaide koetaan vahvasti vantaalaisena, erityisesti vielä myrtsiläisenä juttuna, joka tapahtuman kautta peilautuisi myös muulle pääkaupunkiseudun yleisölle. Toiveenamme olisi, että ideoimamme katutaidetapahtuma tavoittaisi mahdollisimman monipuolisesti osallistujia. Nuoret ja nuorenmieliset sekä kaikki, jotka kokevat tarvetta itseilmaisulle tai itsensä toteuttamiselle hauskan yhteisosallistumisen muodossa, ovat lämpimästi tervetulleita Urban Art Experience-katutaidetapahtumaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *