Endorfiinitilat – avoin mieli, hyvä mieli

Toukokuun viidentenä, M.Y. Festissä, Colosseumin entiset ankeat toimistohuoneet ovat avautuneet ja muuntuneet kutsuviksi mielihyvän tuottajiksi. Eri teemojen ympärille rakennettuja elämyksiä voi kohdata niin kuin itselle parhaiten sopii – rentoutuen, innostuen, uppoutuen tai vain vilkaisten. Ne antavat mahdollisuuden kokea jotain uutta, kenties odottamatonta, ja kannustavat hetkessä elämiseen.

Erilaisille, mieliä ruokkiville teemoille osoitetaan omat “endorfiinitilansa”. Yhteistä tiloille on endorfiinien vapautuminen eli mielihyvän tuottaminen.

Taide koskettaa herkästi, mutta sen harrastaminen voi tuntua kaukaiselta. Musiikki-, tanssi- ja kuvataidehuoneiden kynnykset ovat matalat ja niiden takana aukeaa mahdollisuuksia kokeilla erilaisia taidemuotoja visuaalisesta keholliseen sekä löytää uusia harrastuksia. Esimerkiksi kuvataiteen äärelle johdattaa tussityöpaja.

Lyhytelokuvateatteri tarjoilee Euphoria Borealiksen koostaman elokuvanäytöksen. Euphoria Borealis on avoin elokuvantekijöiden yhteisö, jonka toimintaan kuuluu muun muassa lyhytelokuvatyöpaja Kino Euphoria. M.Y. Festissä on mahdollisuus nauttia Kino Euphorian helmistä.

Audiovisuaalinen meditaatiotila on kuin turvasatama, jonne voi paeta ulkoisen maailman kiireitä ja odotuksia. Pehmeällä alustalla maatessa rentouttava musiikki tuudittaa ja vie syviin sfääreihin. Jos silmät pysyvät auki, niitä voi lepuuttaa valojen ja varjojen luomassa estetiikassa, josta vastaa vj SSvureeni Lightsleeper-sessiollaan. Tässä tilassa jokainen saa vaipua ajatuksiinsa tai antaa niiden lipua ohitse – kumpaa kaipaakin.

Tilat ovat avoimia kaikille, ja avoimin mielin niistä saa eniten endorfiineja irti. Tiloihin voi saapua vapaasti sellaisena kuin on ja lähteä kun tuntuu siltä. Mielihyvä seuraa mukana!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *