Ennakkotehtävän ohjeistus on julkaistu!

Tilapioneerit-projektikurssin ennakkotehtävänä opiskelijat suunnittelevat ideoita tilan väliaikaiskäytöstä Myyrmäkeen kurssin käytössä olevaan toimistorakennukseen osoitteessa Rajatorpantie 8 (pohjapiirroksessa ruskea alue).

Kurssin tiedot ja ennakkotehtävän yksityiskohtaisen ohjeistuksen löydät täältä: http://tilapioneerit.fi/ennakkotehtava/ennakkotehtava2018.pdf

Kurssi-ilmoittautuminen on auki Weboodissa koodilla MAA-404 – ilmoittaudu mukaan kevään innostavimmalle kurssille MyyrYorkiin 21.3. mennessä!

Ennakkotehtävä: Suunnittele tilapäiskäyttöidea

  1. Esimerkit tilapäiskäytöistä

Etsi 1-2 kiinnostavaa ja uudenlaista esimerkkiä tilapäiskäytöistä kaupunkialueilla. Esimerkit voivat olla kansainvälisiä tai kotimaisia, lyhytaikaisia tai pidempiaikaisia. Kuvaile lyhyesti valitsemasi esimerkki ja liitä ennakkotehtävään kuva valitsemastasi tilapäiskäyttöesimerkistä. Pohdi lyhyesti, miten tilapäiskäyttö on voinut vaikuttaa kaupunginosan tai laajemman alueen kehitykseen.

2. Tutustu Myyrmäen materiaaliin

Tutustu ennakkotehtävämateriaaleista löytyviin valokuviin, pohjapiirroksiin ja karttoihin alueesta ja kurssitilasta. Voit etsiä tietoa myös muualta internetistä.

3. Oman tilapäiskäyttökonseptin luominen

Ideoi valitsemasi esimerkin pohjalta Myyrmäkeen Colosseumin konttorisaliin tilapäiskäyttökonsepti, jota voidaan kokeilla kurssilaisten järjestämässä kaupunkitapahtumassa. Tilapäiskäyttökonseptilla tarkoitetaan ideaa esimerkiksi kaupunkitapahtumasta, kulttuuriin, kiertotalouteen, vapaa-aikaan tai työhön liittyvästä, asukkaille tai muille alueen toimijoille suunnatusta tilaan liittyvästä palvelusta, tai lähes mistä vain tilaan ja alueelle sopivasta toiminnasta. Suunnittele rohkeasti! Voit myös ideoida, miten tilapäiskäyttö voisi jäädä pidempiaikaisesti alueelle.

Sisällytä kuvaukseen seuraavat asiat:

  • konseptin nimi
  • tilapäiskäytön sisällön kuvaus & kuva tilapäiskäytöstä
  • konseptin kohderyhmä
  • perustelut: miksi tälle konseptille on tarvetta ja miksi juuri sinä haluaisit toteuttaa ideasi?
  • vaadittavat resurssit: henkilöresurssit, taloudelliset resurssit, tilavaatimukset, materiaalit, yhteistyökumppanit?
  • esteet konseptin toteuttamiselle

4. Konseptikortin täyttäminen

Kuvaile konseptisi sisältö lyhyesti täyttämällä konseptikortti, jonka löydät täältä.

***

Ennakkotehtävän voi tehdä yksin tai pareittain.

Palauta 1-2 sivun mittainen kuvaus tilapäiskäyttöideastasi kuvineen sekä konseptikortti viimeistään pe 23.3. 23.59 mennessä sähköpostilla osoitteeseen anna.hakala@helsinki.fi. Liitä mukaan nimesi, pääaineesi ja opiskelijanumerosi, mutta älä kirjoita näitä itse dokumentteihin.

Ennakkotehtävän palautus on edellytys kurssille osallistumiselle!

Kaupunkitapahtuman tiedot:

Tilapioneerien kaupunkitapahtuma järjestetään lauantaina 5.5. tällä hetkellä tyhjillään olevassa isossa konttorisalissa (750 m2, kts pohjapiirros). Salin lisäksi käytössämme on sisäpiha sen ulkopuolella sekä jonkin verran esitystekniikkaa. Tapahtuman järjestävät kurssin opiskelijat ja vapaaehtoiset pienellä 0-budjetilla. Avustuksia ja yhteistyökumppaneita tapahtumalle kerätään lähialueelta, josta myös iso osa tapahtuman osallistujista saapuu. Myyrmäessä asuu jonkin verran lapsiperheitä ja senioriväestöä sekä maahanmuuttajia. Kurssin tavoitteena on saada kohteeseen myös pidempiaikaista käyttöä paikallisten toimijoiden taholta, mikä kannattaa ottaa huomioon suunnittelussa.

 Colosseum, Rajatorpantie 8

Länsi-Vantaan yleiskaava

Myyrmäen saavutettavuus

 

Colosseumin kurssitilat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *