Mediatiedote 25.4.2016

ilmestys-fb-banneri-02

Marian ilmestys – elämyksellinen kaupunkifestivaali Marian sairaala-alueella.

Opiskelijoiden järjestämä kaupunkikulttuuritapahtuma Marian ilmestys avaa käytöstä poistuneen Marian sairaala-alueen kaupunkilaisille. Lauantaina 7.5.2016 klo 11-18 järjestettävä kaupunkifestivaali on avoin kaikille.

Helsingin yliopiston ja Aalto-yliopiston opiskelijat järjestävä lauantaina 7.5.2016 kaikille avoimen Marian ilmestys-kaupunkifestivaalin Marian sairaalan sisäpihalla ja rakennuksessa numero 5. Tapahtuma on maksuton, suunnattu kaikenikäisille ja se toteutetaan vapaaehtoisvoimin.

Vanhan talousrakennus 5:n sisälle ja piha-alueelle rakentuva Marian ilmestys on elämyksellinen kaupunkifestivaali, joka haastaa kävijänsä kokemaan uutta ja kohtaamaan toisensa. Luvassa on mm. taide-elämyksiä, kaupunkiviljelyä, karaokea sekä mahdollisuuksia pysähtyä ja leikkiä arjen keskellä.

Käytöstä poistunut Marian sairaala sijaitsee keskeisellä paikalla Kampissa. Marian ilmestys-tapahtumalla haluamme nostaa esiin vanhan sairaalarakennuksen käyttömahdollisuuksia ja luoda tilaa yhdessäololle sekä eri toimijoiden ja alueen asukkaiden yhteistyölle.

Tapahtuma toteutetaan yhdessä Helsingin kaupungin Tilakeskuksen kanssa ja se on osa Helsingin yliopiston ja Aalto-yliopiston poikkitieteellistä “Tilapioneerit” -kurssia. Tilapäiskäyttöjä pilotoiva ja aluekehittämistä tutkiva kurssi järjestetään tänä vuonna neljättä kertaa. Vuonna 2014 Jätkäsaaren L3-makasiinissa järjestetty Piilopuisto-kaupunkitapahtuma keräsi noin 1000 kävijää.

 

LISÄTIETOJA:
Olga Penkkilä, tapahtuman viestinnästä vastaavien opiskelijoiden yhteyshenkilö, olga.penkkila[a]aalto.fi, 050-4927674.

Rami Ratvio, tuottaja, kulttuurimaantieteen yliopistonlehtori, geotieteiden ja maantieteen laitos, Helsingin yliopisto, rami.ratvio[a]helsinki.fi, 050 359 4572

 

Kotisivut: www.tilapioneerit.fi
Tilapioneerit Facebookissa: https://facebook.com/tilapioneerit
Twitter: https:twitter.com/tilapioneerit
Marian ilmestys Facebookissa: https://www.facebook.com/events/201341873582130

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *